Nordell Innovations AB
Teknikkäppen Cirrus

Omdömen från användare av Cirrus

Jag är en mycket nöjd användare av Cirruskäppen. Jämfört med andra käppar är den mycket lättare. Detta gör att den inte belastar nacke, axel och arm speciellt mycket. Jag orkar gå längre sträckor med den då den glider så lätt mot underlaget. Utformningen av handtaget gör att den vilar stadigt i handen. Käppens längd är lätt att justera. Det är bra att det finns en käpphållare så att man kan sätta fast käppen på en stol. Då vet man var man har den.

Britt-Marie Engström, Växjö

 

Denna nya käpp har jag nu provat i 18 månader. Det är den bästa käpp jag använt under mina 37 år som blind.

Den är lätt och har ett handtag som är skönt att hålla i. Låsningen är enkel att hantera. Doppskon ger bra ljud och det syns inte att den är använd fast det gått 18 månader.

Jag kan verkligen rekommendera denna käpp!

Hans Sjögren i Halmstad, använder käpplängd 160 cm

 

 

Jag använder cirruskäppen dagligen utomhus vid okända miljöer.

Vikten och hållbarheten är bättre än andra käppar, framför allt gällande doppskon. Jag är inne på mitt 6:e år som käppanvändare och med tidigare käppmodeller bytte jag doppsko ungefär var tredje vecka. Nu har jag haft Cirrus i snart 16 månader och inte behövt byta doppsko en enda gång. Anser mig dessutom inte vara en snäll användare, utan både knackar och sveper intensivt med käppen och går cirka 6-10 km dagligen.

Jag uppskattar ljudet i doppskon eftersom jag använder mig av ekolokalisering. Det är exempelvis lättare att upptäcka parkerade bilar på grund av det skarpare ljudet. För min del så upplever jag Cirrus som perfekt!

Göran Eriksson, Gävle

 

 

I början av 2000-talet började jag använda vit käpp och det har gjort mig mer självständig, den vita käppen är en trygghet när jag är ute på egen hand vilket jag är ofta. I december 2017 fick jag min första Cirruskäpp och jag trivs mycket bra med den. 

Tidigare hade jag ofta smärta i handleden och ibland även i axeln men tack vare att käppen är så lätt har jag blivit av med smärtorna. Även om Cirruskäppen är lätt så fungerar den lika bra som en traditionell teknikkäpp och den fungerar även om det är snö/snöblask. Möjligheten att använda käpphållaren för att fästa käppen på t ex väskan eller ryggsäcken är jättebra! Också roligt att den är utvecklad i Sverige! 

Maria, Västervik, använder käpplängd 120 cm